Warning: The magic method Shapely_Related_Posts::__wakeup() must have public visibility in /var/www/clients/i53949/briiso.dk/web/wp-content/themes/shapely/inc/class-shapely-related-posts.php on line 89
Facadeisolering er den bedste måde at isolere sit hus på.

Facadeisolering

med teglskaller

Facadeisolering

med teglskaller

Den bedste måde at isolere sit hus

facadeisolering med teglskaller som beklædning

Ønsker du minimal vedligeholdelse af dit hus, så er teglskaller det oplagte valg, når du skal facadeisolere dit hus. Fordelen ved at bruge teglskaller fremfor mere kendt pudset løsning er mange. Med briiso får du:

  • Mindre vedligehold
  • Lang levetid
  • Hård og robust overflade

Teglskaller

Teglskaller fåes i forskellige tykkelser, afhængig af hvilket teglværk og hvilken type sten man ønsker. 14 mm teglskaller er vores foretrukne tykkelse. Det skyldes at økonomien følger tykkelsen og med en 14 mm teglskalle, kan man få en god stabil fuge. Vores 14 mm teglskaller kommer fra tyske værker, som har en “skifer” ler hvor de graver ler, det betyder at du med en 14 mm teglskalle får en hård, stærk og top klasse teglskalle, der er heller ikke optager så meget fugt som eksempelvis danske tegl.

Hvilken isolering skal man vælge

Briiso levere 4 typer isolering. Alt efter hvilken konstruktion der skal bygges eller renoveres, så har hvert produkt deres berettigelse.

Briiso anbefaler altid at man rådfører sig med bygnings sagkyndige før man starter sit projekt.

Nedenstående eksempler på hvilken isolering der muligvis kan anvendes, men forhør altid hos byggesagkyndig.

Parcelhuse der er bygget uden dampspærre, og hvor konstruktionen ikke har organiske materialer. Dvs hvis konstruktionen består af beton, gasbeton leca eller lign. her anbefaler vi Briiso PIR.

Parcelhuse der er bygget med dampspærre, her skal man være særlig opmærksom da konstruktionen typisk indeholder organiske materialer. Da PIR isolering består af lukkede celler vil man komme til at have en dobbelt dampspærre, og det er absolut no go. Så til denne opgave anbefaler vi Briiso venti+ plade. Briiso Venti+ er en plade der har ventileret spor på bagsiden og standard Briiso forside med spor til teglskallerne. Men tag en byggesagkyndig med på råd.

Etage byggerier max gulvhøjde 9,6 mtr uden dampspærre og organiske materialer i konstruktionen, her anbefaler vi Briiso pir.

Etage byggerier max gulvhøjde 22 meter. her anbefaler vi Ph+ eller mineralulds løsning fra briiso.

 

PH+
PH+
Venti+
Venti+
PIR
PIR
Facadeisolering med teglskaller på mineraluld
mineraluld

Flere NETTO m2

Ved at bruge briiso facadeisolering med teglskaller, opnår du en smallere ydervæg, det skyldes kombinationen af isolerings materiale og teglskallens tykkelse. ved at bruge pir isolering og en 14 mm teglskalle, kan man få op til 9 m2 mere plads inde i huset frem for et traditionelt muret hus med mineraluld (149 m2)

Missionen

Briiso er det smarte alternativ til traditionelt murstens byggeri, hvor man ønsker det samme udseende, dog med markant mindre co2 påvirkning, samt en lettere montage.

Vi elsker mursten, men traditionelle mursten og hele konstruktionen omkring det er co2 tungt, meget tungt. Derfor har vi udviklet Briiso.

  1. Briiso systemets besparelse starter allerede i fundamentet, Briso har ikke brug for støbt fundament for at bære sig. Briiso fastgøres ved fuldklæbning og dybel montage på bagvæggen.
  2. Briiso bruger isolering i klasse 21, dette giver slankere vægge, på den måde kan man gøre husets udvendige mål mindre (brutto arealet) og på den måde spare byggematerialer, eksempelvis lægter tagsten o lign. men samtidig beholde samme indvendige areal (netto arealet) som traditionelt.
  3. Briiso teglskalle er 14 mm eller 25 mm tykke, og ved at anvende en 14 mm teglskalle fremfor en mursten der er 108 mm er besparelsen ca 85 % eller man kan producere 7,7 gange så mange m2 på de samme mængder materialer og co2 ressourcer.
  4. Færre lastbiler på vejene, da Briiso lastbil kan have 7,7 gange flere m2 murstens facade på et lastbil træk.

Kan man selv lave det?

JA, det kan man godt.

Men det er også et projekt der tager tid og kræver akkuratesse for at få et godt slut resultat, så man skal have tålmodighed.

Briiso gør montagen lettere end andre systemer, grundet de udvendige fugespor i isoleringen.

Samtidig er der også færre processer i selve montagen, som også bidrager til et mere enkelt montage forløb.

Briiso har forskellige værkstøjer, som vil gøre montagen af facadeisolering mere enkelt og bekvemt. Disse hjælpemidler kan købes hos briiso.

Kan det betale sig at facadeisolere?

Ja det kan det godt, men hvad så med tilbagebetalingstid?

Briiso plejer at sige at det kræver 2 behov, for at det kan betale sig.

  1. Energi optimering af sin bolig, boligen trænger til en opgradering, for at spares på varmeregningen, og få boligen op i en højere energiklasse.
  2. Ny facade. Det kan være at man ønsker at skifte udseende på sit hus, eksempelvis gå fra pudset til murstens facade. Eller måske skal huset omfuges.

Men der er også de bløde værdier, såsom.

Eliminere træk igennem væggene

Opretholde temperaturen i boligen også om vinteren.

Beskytte imod overophedning om sommeren.

Samt minimere eller helt fjerne skimmelsvamp, fra ydervægge.

Kontor

Lager

Udstilling